Portada > Actualitat > Notícies > S'enceta un cicle de xerrades sobre tecnologia agrària

S'enceta un cicle de xerrades sobre tecnologia agrària

16/02/2023

Les trobades s’emmarquen en el projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT), una iniciativa enfocada a promoure el talent local

L’Ajuntament de Piera proposa a la ciutadania participar en cinc xerrades centrades en l’aplicació de les noves tecnologies a l’àmbit agrari i què se celebraran de febrer al maig a diversos punts de la comarca, de 16 a 19 hores, amb dues trobades a la Sala d'Actes del Foment de Piera.

Els col·loquis s’organitzen en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia amb el Suport de la Diputació de Barcelona i, per participar-hi, cal inscriure's mitjançant un formulari en línia.

Objectius del programa

El projecte TTT té la finalitat de promoure la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia mitjançant accions que acompanyin la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari. La iniciativa compta amb la participació d’una vintena de municipis catalans.

Calendari

-          Digitalització agrícola i ramadera de baix cost (24 de febrer, Piera); coneixerem les eines de gestió agrícola i d’intel·ligència artificial que són molt econòmiques o, fins i tot, gratuïtes.

-          Tecnologia de drons aplicada al camp (10 de març, virtual); s'explicarà el seu funcionament i es parlarà d'un exemple d'èxit.

-          Realitat augmentada aplicada a l'agroindústria (24 de març, la Torre de Claramunt);es parlarà sobre què és la realitat augmentada, de com s'aplica la tecnologia per formar o informar a persones en el seu lloc de feina i també en el control de la qualitat de productes.  

-          Tecnologia aplicada a les llavors (21 d’abril, Copons); s’oferirà una trobada per detallar la pel·letització i quin impacte té, què és la incrustació de llavors, què és el Film Coating, el priming i es donarà a conèixer les tendències tecnològiques per aplicar al tractament de les llavors.

-          Comerç electrònic pel sector primari (12 de maig, Piera); es detallarà els passos a seguir per posar en funcionament el comerç electrònic en el sector primari, els factors claus per a l'èxit i projectes en marxa on sumar-se. Es tractarà la dificultat del màrqueting digital i la digitalització de l'agricultura.

Trobareu la informació detallada de cadascuna de les xerrades i el formulari d'inscripció al web elfuturestaalaterra.anoia.cat/ocupacio.

Arxivat a: Empresa i ocupació
Xerrades
Xerrades