Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament treballa per controlar la processionària del pi

L’Ajuntament treballa per controlar la processionària del pi

01/03/2023

Es desenvolupen tasques de manteniment per evitar que aquesta espècie es converteixi en plaga

La processionària del pi forma part de l'ecosistema dels boscos mediterranis i són aliment per a aus i micromamífers, per tant, cal mantenir la seva presència fent control de la població per tal que no esdevingui plaga.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Piera es desenvolupa el control de l’espècie als indrets a on hi ha més presència de persones, és a dir, en els pins que estan als equipaments municipals i als parcs. El procediment consisteix en la injecció al tronc d'un insecticida que afecta el creixement de la larva en els seus primers estadis.

Des del consistori, recordem que la perillositat dels pèls urticants que desprenen les erugues, especialment per lesions als ulls o a persones al·lèrgiques, així com a animals domèstics.

Arxivat a: Medi ambient
Processionària