Portada > Actualitat > Notícies > Sumem per Piera és la força més votada en les eleccions municipals

Sumem per Piera és la força més votada en les eleccions municipals

28/05/2023

La participació ha baixat més de 9 punts respecte els comicis de l’any 2019, situant-se en un 47,24 % del total del cens electoral

Les pierenques i els pierencs han escollit els que seran els seus representants municipals durant els propers quatre anys. Després d'un escrutini molt emocionant, Sumem per Piera ha guanyat les eleccions amb 1377 vots (23,16 %), només dos vots per sobre d’Esquerra Republicana de Catalunya, que ha obtingut 1375 vots (23,12 %). La tercera força ha estat Junts amb 943 regidors (15,86 %) , seguida per Som Piera-Som Moviment d’Esquerres, amb 816 vots (13,72 %), Vox amb 623 vots (10,47 %), el Partit Popular (PP) amb 424 vots (7,13 %) i la CUP amb 269 vots (4,52 %).

Amb aquests resultats, la coalició Sumem, liderada per la Carme González, ha aconseguit 5 regidors, i se situa com a primera força al consistori; ERC perd un regidor respecte al 2019 i es queda amb 4 regidors, Junts per Piera perd un regidor respecte l’anterior mandat i es queda amb 3, Som Piera aconsegueix 2 regidors, Vox entra al consistori també amb 2 regidors i el Partit Popular es manté amb un regidor. La CUP no obté els vots necessaris i es queda sense representació al consistori.

La jornada electoral es va desenvolupar sense incidents. Un total de 6.058 persones es van apropar als col·legis electorals per exercir el seu dret a vot. La participació es va situar en el 47,24 %, una participació històrica pel fet que ha estat més de 9 punts per sota de la que es va donar l’any 2019.

Ràdio Piera va fer un programa especial durant la nit electoral en el qual van col·laborar-hi de manera voluntària una trentena de persones que van permetre seguir l’escrutini en directe. Es va fer un desplegament de les meses electorals tant de Piera com dels Hostalets de Pierola, i es van poder tenir els resultats de l'escrutini a temps real amb l'emoció que va comportar el fet que les dues forces, ERC i Sumem, anessin quasi empatades fins al final del recompte, on Sumem va obtenir la victòria per 2 vots de diferència amb ERC.

La constitució del nou Ajuntament està prevista per al dissabte 17 de juny.

Podeu consultar els resultats definitius per meses en el document adjunt a aquesta notícia i teniu disponible l'àudio amb el programa especial eleccions municipals de Ràdio Piera en aquest enllaç.

Arxivat a: Política
Jornada electoral 28M a Piera
Eleccions municipals 2023

Arxius adjunts