Portada > Actualitat > Notícies > Prohibit omplir piscines privades d’ús individual o unifamiliar

Prohibit omplir piscines privades d’ús individual o unifamiliar

14/08/2023

La Generalitat de Catalunya aplica diverses mesures per pal·liar la situació de sequera que viu el país

Piera continua en alerta excepcional per sequera, provocada per la falta de pluges dels darrers mesos. Amb aquest motiu, des de la Generalitat de Catalunya s’estableixen diverses mesures enfocades a evitar el malbaratament d’aigua.

Amb això, es recorda al veïnat que, en la situació actual, està totalment prohibit l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar, mentre que tampoc es poden omplir les que no disposen de sistema de recirculació de l’aigua.

D’altra banda, només es permet el reompliment parcial o l’ompliment total (si són de nova construcció o han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas) de piscines d’ús públic, que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

Dins les limitacions també s’inclouen les piscines municipals o altres d’accés públic com les dels establiments turístics, centres esportius, les d'instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, centres lúdics o similars, col·legis majors o similars, i també les piscines d’ús privat de les comunitats de propietaris, agroturisme, etc., ja que es consideren refugis climàtics.

En els centres educatius, és permès l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.

D’altre costat, les restriccions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

El nivell d’alerta es pot consultar a temps real a un mapa elaborat per la Generalitat de Catalunya. En cas que es necessiti ampliar més informació, es pot accedir al portal de la Generalitat obre la sequera.

Arxivat a: Medi ambient
Sequera