Portada > Actualitat > Notícies > Combatent el mosquit tigre: consells per a prevenir-ne la proliferació

Combatent el mosquit tigre: consells per a prevenir-ne la proliferació

12/09/2023

En cas de patir picades, cal netejar-les i evitar rascades excessives

Durant els mesos de calor, és habitual l’aparició del Mosquit Tigre (Aedes albopictus), un petit insecte que pot complicar les nits i la presència del qual s'allarga sovint fins a finals d'octubre. A continuació, des de l’Ajuntament de Piera oferim consells i recomanacions per prevenir la proliferació del Mosquit Tigre i tractar les picades de manera efectiva.

Prevenció

  1. Elimina els criadors: El Mosquit Tigre es reprodueix en petites quantitats d'aigua estancada. Reviseu els recipients a l'aire lliure com pots, galledes, i altres objectes que puguin acumular aigua de pluja. Buideu-los regularment per evitar que es converteixin en criadors d'aquests mosquits.
  2. Mantenir piscines i estanys nets: Si teniu una piscina o un estany, assegureu-vos de mantenir-los nets i amb una circulació d'aigua adequada. També podeu utilitzar productes químics com clor per prevenir la proliferació de larves de mosquit.
  3. Protegiu finestres i portes: Utilitzeu mosquiteres a les finestres i portes per evitar que els mosquits tigre entrin a les vostres llars.
  4. Utilitzeu repel·lents: Una bona manera d’evitar l’aparició de mosquits és l’ús de repel·lents d'insectes sobre la pell exposada quan estigueu a l'aire lliure, especialment a la nit.

Tractament davant les picades

  1. Neteja la picada: En cas de picada, netegeu la zona afectada amb aigua i sabó per prevenir infeccions. Eviteu coent o raspat la picada.
  2. Utilitzeu antihistamínics: Prendre un antihistamínic de venda lliure pot reduir la picor i la inflamació.
  3. Gel de calamina: Aplicar gel de calamina o loció sobre la picada també pot alleujar els símptomes.
  4. Eviteu rascades excessives: Rascar una picada pot empitjorar la inflamació i provocar infeccions. Intenteu evitar rascar-vos.
  5. Consulteu un metge: Si experimenteu reaccions al·lèrgiques severes, com dificultat per respirar, erupcions cutànies extenses o marejos, busqueu atenció mèdica immediatament.

Amb una combinació de prevenció i tractament adequats, podeu protegir-vos dels mosquits tigre i minimitzar les molèsties de les picades. Per a més informació, es pot consultar el portal web de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Salut
Mosquit tigre