Portada > Actualitat > Notícies > Placa en record als finançadors de les obres de la Sagrada Família

Placa en record als finançadors de les obres de la Sagrada Família

12/09/2023

La família pierenca Marquès Bolet va finançar la construcció des de l’anonimat, una història que també es recull al llibre La dama sin rostro

El passat 9 de setembre, el cementiri municipal va acollir un acte institucional de descoberta d’una placa dirigida a reconèixer Isabel Bolet i Ignasi Marquès, pierencs i principals finançadors – des de l’anonimat – de les obres de la Sagrada Família. El descobriment d’aquest fet s’ha dut a terme recentment, després de prop de cent quaranta anys de l’inici de la construcció de l’obra de Gaudí.

La jornada va comptar amb l’assistència de les autoritats locals (l’alcaldessa, Carme González, i la regidora de Cultura, Raquel Calsina) i de Julià Bretos, descobridor de la tomba, i hi va haver un acompanyament musical a càrrec de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases. La placa instal·lada s'inclourà en el projecte de museïtzació de la vila, iniciat l'any 2015 per l’Ajuntament de Piera, amb un recorregut arquitectònic de quaranta-un plafons instal·lats en edificis històrics i emblemàtics.

A continuació, l’acte es va traslladar a la sala polivalent del Teatre Foment, on es va presentar la novel·la La dama sin rostro, en la qual es relata com la família pierenca Marquès va finançar les obres de la Sagrada Família des de l’anonimat. El llibre ha estat escrit per Julià Bretos, amb la col·laboració del pierenc Antoni Escudero.

Arxivat a: Cultura
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri
Cementiri