Portada > Actualitat > Notícies > La Festa de l’Oli es tanca amb la participació d’unes quatre-centes persones

La Festa de l’Oli es tanca amb la participació d’unes quatre-centes persones

13/11/2023

Es clou amb èxit una nova edició d’una jornada dirigida a fomentar la cultura oleícola

Un any més, la Festa de l’Oli s’ha celebrat a Piera amb una bona acollida. Al llarg de la jornada d’ahir, 12 de novembre, prop de quatre-centes persones van assistir als molins d’oli de Cal Sadurní i Cal Nasi per aprendre sobre l’elaboració d’aquest producte tan arrelat al nostre territori i tenir l’oportunitat de fer-ne un tast.

La majoria de persones que van participar en la festa han estat de mitjana edat i famílies amb infants, que han gaudit també d’un esmorzar de pa amb botifarra, amanit amb oli novell acabat de sortir del trull. D’altra banda, durant el dia, els grups han pogut comprovar la important tradició oleícola pierenca, i de la tecnologia amb què els molins locals atreuen pagesos i pagesses de tots els racons de l’Anoia.

Al llarg de la sessió, també es va exposar com el residu de la premsada de les olives es recicla per adobar els camps, i com els pinyols són triturats per fer-los servir com a font de calor per a les instal·lacions agrícoles. A més, es va recordar que els olis produïts als molins pierencs han rebut premis per la seva qualitat i per les seves propietats organolèptiques.

Des de l’Ajuntament de Piera, s’ha agraït la seva assistència al públic i la seva col·laboració en la iniciativa als molins de Cal Sadurní i Cal Nasi, organitzada entre el consistori, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Parc Rural del Montserrat.

Arxivat a: Cultura
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023
Festa de l'Oli 2023