Portada > Actualitat > Notícies > Piera alça la veu contra la violència masclista

Piera alça la veu contra la violència masclista

20/11/2023

El municipi acollirà una programació dirigida a conscienciar sobre la violència de gènere

Cada any se celebra mundialment el Dia Internacional contra la Violència de Gènere el 25 de novembre (25N). La jornada està adreçada a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de continuar col·laborant per eradicar de la nostra societat la violència envers les dones.

Al llarg d’aquesta setmana, a partir del pròxim 22 de novembre, Piera acollirà diversos actes pensats per fomentar la implicació del veïnat de totes les edats en la reivindicació per eliminar el masclisme.

Programació

En primer lloc, el mateix dia 22, el Foment serà escenari a partir de les 18 hores d’un taller pel jovent dirigit a afavorir les relacions igualitàries i per prevenir les relacions violentes. L’endemà, 23 de novembre, tothom podrà participar en la xerrada que es durà a terme al Casal de la Gent Gran a les 18 hores, ‘La violència masculina. Canviem l’educació dels infants’, conduïda per la sociòloga Marina Subirats.

El divendres, 24 de novembre, el Foment oferirà una sessió de cinema feminista per a públic a partir de 7 anys, a les 17.30 hores. Es projectarà la pel·lícula Proxeneta, un documental en primera persona en què es relaten els secrets de la màfia de la prostitució. Finalment, el 25 de novembre, la ciutadania més menuda tindrà l’oportunitat de participar a una zona de jocs educatius que s’instal·larà a la pista del Gall Mullat, disponibles de 10 a 13 hores. La manifestació unitària començarà a les 17.15 hores al pàrquing del Gall Mullat, i es dirigirà en direcció a la plaça del Peix, a on es preveu que la marxa arribi cap a les 18.15 hores. En aquest indret, es retrà homenatge a les víctimes de la violència de gènere i es llegirà un manifest reivindicatiu. Per acabar la jornada, el Foment serà escenari, a partir de les 19 hores, d’una sessió teatral: Monòlegs de la vagina.

La programació d’activitats es duu a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona, el Govern de l’Estat i de l’Associació de Dones de Piera.

Arxivat a: Igualtat de gènere
25N a Piera
25N a Piera