Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Piera homenatja Manuel Ferrer Bertran

L’Ajuntament de Piera homenatja Manuel Ferrer Bertran

14/05/2024

Va ser l’únic supervivent pierenc al camp de concentració nazi de Mauthausen

Piera ha acollit una jornada de reconeixement a Manuel Ferrer Bertran (1909-1980), supervivent del nazisme i combatent a la Guerra Civil espanyola pel front d’esquerres. L’esdeveniment s’ha dut a terme al carreró Víctor Riu —on va viure— i ha consistit en la descoberta d’una placa commemorativa i parlaments a càrrec de l’alcaldessa Carme González, la regidora de Cultura Raquel Calsina, el regidor Àngel Sabaté i d’Antoni Escudero, representant de la família de Manuel Ferrer. La trobada va comptar amb diversos familiars de Manuel Ferrer Bertran, entre els que ha destacat la presència de la seva filla Assumpció.

Al llarg de l’acte, s’ha recordat l’empresonament de Ferrer als camps de concentració del règim nazi situats a Hohenstein (Polònia) i a Mauthausen-Gusen (Àustria), després d’haver de marxar del nostre país per evitar represàlies del franquisme, un cop acabada la Guerra Civil.

Tota la informació sobre la biografia de Manuel Ferrer es pot consultar públicament a la placa situada al carreró. A més, amb la voluntat de continuar treballant per conservar la seva memòria, el consistori preveu col·locar una llamborda de memòria (stolperstein) al davant de la casa a on va viure.

L’acte va comptar amb l’acompanyament musical del violinista local, Roger Albert, que va interpretar ‘El Cant dels ocells’ i l'‘Himne de l'alegria’.

Arxivat a: Cultura, Cultura
Fotografia de les autoritats amb els familiars
Parlament de les autoritats
El violinista local Roger Albert
Descoberta de la placa commemorativa
Es van entregar clavells als familiars

Arxius adjunts