Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per evitar la presència de porcs senglars a l’entorn urbà

Recomanacions per evitar la presència de porcs senglars a l’entorn urbà

15/05/2024

La clau és reduir-los la facilitat de trobar aliments

L’Ajuntament de la Vila de Piera ha fet públiques una sèrie de recomanacions per evitar la presència de porcs senglars a diferents carrers del terme municipal, especialment als pobles i barris més propers al bosc.

La presència de senglars a les àrees urbanes s’explica per la capacitat que tenen de variar la dieta depenent de l’oferta que troben, de manera que, si els senglars no hi trobessin recursos, no s’acostarien a les poblacions.

Les fonts d’aliment urbà (alimentadors, menjar per a colònies de gats, escombraries, etcètera) expliquen la colonització als voltants de Piera, en un procés d’adaptació al llarg de diverses generacions.

Per aquest motiu és tan perjudicial donar-los menjar, ja que aquest fet els habitua al contacte amb la gent i també a obtenir menjar amb facilitat, fins que finalment acaben exigint-lo com si fos un animal domèstic però sense perdre la seva condició d’animal salvatge. Alguns exemplars, acostumats a la presència humana, s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per aconseguir el menjar. Això és, en part, perquè han perdut la por a les persones i es mouen amb massa freqüència per zones habitades.

És per tot això que l’Ajuntament de la Vila de Piera demana que:

- No us hi acosteu i no els alimenteu.

- No deixeu menjar de gossos o gats a l’exterior i tanqueu bé portes de jardins i horts.

- Llenceu les deixalles a l’interior dels contenidors i assegureu-vos que queda ben tancat.

Davant de conflictes provocats per porcs senglars comuniqueu-vos amb Agents Rurals o Mossos d’Esquadra, trucant al 112. En cas que no sigui possible, feu soroll i gesticuleu exageradament per intentar allunyar-los.

Arxivat a: Barris, Interès ciutadà, Seguretat ciutadana
Recomanacions per evitar la presència de porcs senglars a l’entorn urbà
Recomanacions per evitar la presència de porcs senglars a l’entorn urbà