Portada > Actualitat > Notícies > Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

08/06/2012

Avui divendres, a les 18 hores, es farà un acte al Casal per presentar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), un pla que inclou un inventari de les emissions de CO2 al nostre municipi i una sèrie de mesures per augmentar l’eficiència energètica a la nostra vila. L’acte de divendres comptarà amb la presència del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Piera, Jaume Raventós, la responsable de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Carme Melcion, i amb la tècnica redactora del Pla, Anna Martín. Al final de la presentació es projectarà la pel·lícula Solartaxi-Around the world with the sun, la primera road movie 100% ecològica, que narra una aventura èpica de 18 mesos protagonitzada per Louis i el seu Solartaxi, que només utilitza energia solar.

El Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES)

L’octubre del 2011 Piera es va adherir al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica. La signatura del Pacte va comportar la redacció d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) per definir les actuacions necessàries per rebaixar el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En aquell moment, Piera es comprometia a disminuir en més del 20 % les emissions de CO2 al 2020 i assumia com a propis els compromisos mundials de lluita contra el canvi climàtic.
El PAES conté una cinquantena de mesures per estalviar energia i incrementar la presència d’energies renovables. Moltes d’aquestes mesures s’apliquen als serveis que l’Ajuntament presta als ciutadans (il·luminació dels carrers, escoles, instal·lacions esportives, camions d’escombraries, etc.), altres requereixen la complicitat i el compromís dels vilatans a través dels seus hàbits quotidians.
Per redactar el PAES, l’Ajuntament ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’empresa ARDA Gestió i Estudis Ambientals.
Finalment, cal afegir que el PAES es va aprovar en el Ple celebrat el dimecres 30 de maig de 2012.

Arxivat a: Medi ambient
PAES

Arxius adjunts