Portada > Actualitat > Notícies > Consells de prevenció davant l’onada de calor

Consells de prevenció davant l’onada de calor

13/07/2017

Es recomana a tots els pierencs i pierenques que segueixin algunes recomanacions com beure aigua molt sovint, fer àpats lleugers i frescos i evitar sortir a les hores de més sol

Els episodis de temperatures elevades durant l’estiu que es perllonguen en el temps poden afectar directament a la salut de les persones i, més encara als col·lectius que es consideren de risc com són els nadons, els infants, la gent gran i els malalts crònics.

Davant aquestes onades de calor es recomana als pierencs i pierenques que segueixin els consells del Servei de Salut Pública per garantir que puguin gaudir dels efectes positius del sol sense patir un cop de calor.

Es recorda a la ciutadania que cal beure aigua sovint, refrescar-se de tant en tant i estar informat, en tot moment, de la predicció meteorològica. A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant les finestres si tenim aire condicionat i posant-lo a una temperatura ideal de 25 graus. Cal evitar sortir al carrer a les hores de més sol, entre les 12 i les 17 h, i en cas de fer-ho és important anar per l’ombra, utilitzar gorres i ulleres de sol, posar-se protecció solar i portar roba còmoda de cotó i de color clar. Finalment, és important prendre àpats lleugers i frescos i potenciar una alimentació rica en fruita i verdures.

En cas de patir algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, es recomana visitar el Centre d’Atenció Primària o trucar al 061.

Davant la calor, protecció

Vigila amb el sol, solet!

Arxivat a: Salut
calor