Portada > Música en Viu > A l'Estiu, Música en Viu

A l'Estiu, Música en Viu

A l'Estiu Música en Viu 2013 (resum)

Des de fa disset anys, els divendres del mes de juliol esdevenen nits musicals a Piera, una activitat que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Piera per a obsequiar el públic amb diferents estils musicals que arriben de la mà de grups reconeguts i de gran nivell.

Aquest any, el cicle de concerts es va iniciar el passat 5 de juliol a la plaça del Peix amb gent de casa, la Coral Tríola amb la col·laboració de mestres i alumnes de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases, van sorprendre i emocionar el nombrós públic amb una adaptació de les cançons més conegudes de l’obra Els Miserables, de Victor Hugo, dirigida per David Andújar i, per seguir el fil de la història dels seus protagonistes, la narració de l’actriu local Elisabet Vallès. Amb més de quaranta persones a l’escenari, les actuacions van ser molt destacables, tant de la coral com dels solistes escollits per a cada interpretació. Les persones que no van poder escoltar el resultat d’aquest treball durant el MEV’2013 estan d’enhorabona, ja que el musical es repetirà el divendres 13 de setembre dins els actes programats per a la Festa Major.

Per que fa al segon concert, el públic va gaudir molt amb el repertori escollit per l’intèrpret Toni Subirana, que es presentava a Piera cantant Josep Ma de Sagarra, acompanyat d’Alfons Rojo, amb una barreja d’estils com el vals, les havaneres i la música de bossa nova. Al final, alguns dels assistents es van decidir a cantar amb Subirana algunes de les peces més conegudes dedicades a la mare, entre altres.

La formació Amants de Lulú es va estrenar amb una actuació a Piera l’any 2009 i el present 19 de juliol va repetir per presentar el disc Equilibristes. Amb temes com Viatge a Volkania, Shalom, Taverna irlandesa, Aturar aquell instant o Un palau dalt dels núvols. Literalment, van aconseguir ficar-se el públic a la butxaca amb un directe molt participatiu, enèrgic i ritmes a mig camí entre la sonoritat clàssica i el folk de la vella Europa.

Joan Reig & Refugi, protagonistes de la cloenda del Música en Viu de Piera, van presentar un excel·lent repertori de la Nova Cançó, amb l’espectacle Cançons amagades i el disc Vestits nous, amb els quals han posat al dia cançons dels autors més importants d’aquell moviment com Llach, Serrat, M. del Mar Bonet, Pau Riba, Ovidi Montllor o Pi de la Serra, entre altres. El grup, format també pel pianista Joan-Pau Chaves, qui també ha fet els arranjaments musicals de les cançons originals de molts artistes catalans, el bateria Pep Solà i Albert Vila al contrabaix, van ser a Piera per oferir un passeig per la història de la nostra música popular. Per primera vegada, als seus recitals interpreten el disc sencer, en una versió revisada, del mític treball de Lluís Llach Viatge a Ítaca, de l’any 1975. Tot seguit, una segona part amb cançons també molt sentides van omplir més d’una hora i mitja de concert, amb molts moments de bon humor i reivindicació a la llibertat del nostre país.

El regidor de Cultura, Josep M. Rosell, ha presentat des de l’escenari els tres primers concerts i lluny d'ell agraeix sincerament l’assistència al quart recital. Sense la fidelitat i l'interès mostrats pel públic amant de la música i del cicle de concerts des del seu naixement, al juliol de 1997, no seria possible donar continuïtat a aquest esdeveniment que, cada any, dóna una empenta a grups, músics i treballs de gran qualitat, i que, a vegades, compta amb personatges reconeguts de l’escena catalana.