viladePiera.cat · Núm. 29 · Gener 2016 - page 10

10
viladePiera.cat
|
GENER 2016
Piera Turisme porta 80 excursionistes
per les Flandes
L’últim diumenge de novembre,
una vuitantena d’excursionistes van
gaudir del paratge de les Flandes,
a l’entorn de Piera, un paisatge que
recorda el canó del Colorado, als Es-
tats Units, en miniatura. La sortida va
estar organitzada per Piera Turisme,
amb l’objectiu de donar a conèixer a
tots els amants de la natura aquest
espai únic.
El grup va passar per torrents, sen-
ders i corriols per fer-se una idea de
l’entorn, a més de passar ben a prop
de les formacions argiloses típiques
d’aquest indret. També van poder fer
un tast de geologia per entendre el
perquè de les Flandes.
La vuitena edició de la Festa de la
Rosta ha tancat el Mes de l’Oli, orga-
nitzat per la Regidoria d’Empresa i
Ocupació amb l’objectiu de promo-
cionar l’oli de Piera. És per això que
el protagonista del diumenge 29 de
novembre no podia ser un altre que
l’oli, que els visitants podien degus-
tar amb pa torrat. Durant tot el matí
es va instal•lar una fira de productes
relacionats amb el món de l’oli, cos-
mètica natural, productes de la terra,
fruits secs, pastisseria, cosmètica o
melmelades.
Els infants van tenir el seu es-
pai amb tallers infantils i una zona
d’inflables i els alumnes de l’escola
Apiària van sortejar una panera per
finançar-se el viatge de final de curs.
Passat el migdia es van proclamar els
guanyadors del concurs d’aparadors,
amb la pastisseria Mora Pérez amb
el primer premi, l’Herbolari L’Espígol
en segon lloc i Boniques Llanes en el
tercer.
«Del trull al plat»
El Mes de l’Oli es va iniciar amb la
La degustació de l’oli
pierenc i una fira de
productes relacionats
van animar a una gran
participació
La VII Festa de la Rosta
tanca el Mes de l’Oli
visita organitzada als dos trulls d’oli
pierencs: el molí d’oli de Cal Sadurní i
el de Cal Nasi. El passat 15 de novem-
bre, els assistents van poder conèixer
el procés complet d’elaboració de
l’oli gràcies a la visita per les instal·la-
cions a càrrec de persones expertes,
des de la collita de les olives fins que
surt envasat a punt de consumir. En
acabar van poder gaudir d’un esmor-
zar popular amb pa torrat, oli nou i
botifarra.
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...24
Powered by FlippingBook