Portada > Varis > Dia Internacional de la Dona

Dia Internacional de la Dona

Dia Internacional de la Dona
Dia Internacional de la Dona

Dia Internacional de la Dona Treballadora

MANIFEST

Les dones, només pel fet de ser-ho, vivim en un context desfavorable que ens obliga constantment a superar dificultats afegides en tots els àmbits de la nostra vida. Però, malgrat aquesta situació adversa, les dones sempre hem buscat estratègies per a obrir portes tancades, per a fer-nos lloc allà on no en teníem... I mentre fèiem tot això, seguíem donant la vida i tenint-ne cura, garantint la continuïtat de l’espècie humana.

Les dones no som dèbils, ni inferiors, ni incapaces. Hem contribuït decisivament a la civilització humana, i, a la vegada, hem aconseguit recuperar la paraula pròpia i donar sentit a la nostra experiència fins al punt de poder començar a modificar les relacions entre homes i dones.

La capacitat de donar vida, i la llarga pràctica de mantenir-la, ha permès que les dones desenvolupem l’ètica de la cura, que comporta una sèrie d’habilitats que faciliten la convivència. Entre altres, saber escoltar per tenir presents els desigs i les necessitats de les altres persones, és a dir, saber viure en relació. A més, l’experiència social de les dones, formada en la llarga història de no ocupar posicions de poder, ens ha fet desenvolupar estratègies d’intermediació i hem acumulat experiència en la resolució no violenta dels conflictes.

Per tot això, la societat necessita que l’experiència, els sabers i les pràctiques de les dones es converteixin en referents per a tothom.

Celebració a Piera

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l'Associació de Dones de Piera, amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat de Gènere, han organitzat l'espectacle Dona Cançó, un espai real obert a la imaginació i que neix de la creativitat i l'empenta de la compositora, cantant i actriu Alícia Martel, fundadora i directora artística d'aquest projecte. El projecte uneix dones creatives de l'àmbit musical, teatral i audiovisual.

Dia: Dissabte 14 de març
Hora: 19 h
Lloc: Teatre Foment de Piera
Entrada gratuïta