Portada > Actualitat > Notícies > Participació ciutadana al Portell

Participació ciutadana al Portell

04/06/2012

L’Ajuntament de Piera organitza trobades amb els veïns de diferents barris, en el marc del procés participatiu del nou Pla de Sanejament de Barris de Piera, amb l’objectiu que els residents del barri decideixin fins a quin nivell d’obra estan disposats a dur a terme i el temps amb què voldran fer-ho, segons les tecnificacions i opcions exposades per l’ajuntament en la sessió participativa.
Abans d’iniciar aquest procés participatiu del Nou Pla de Sanejament hi ha uns acords presos que marquen els límits del procés, com que el mínim d’obra del Pla de Sanejament és el de les aigües residuals i que el 10% de pagament del projecte corre a càrrec de l’Ajuntament, mentre els veïns n’han d’assumir el 90% del cost.
La primera jornada d’aquestes característiques es va fer diumenge 3 de juny al Portell, amb la presència de l’alcalde Jaume S. Guixà, la regidora de Participació Ciutadana, Vanesa Fernández-Arroyo, i del regidor de Medi Ambient, Jaume Raventós.
La jornada es va iniciar al matí amb la rebuda dels participants i la recollida de dades. Seguidament, l’alcalde va donar la benvinguda i va presentar la jornada participativa. L’arquitecta municipal, Esther Ball, va presentar les dades tècniques i econòmiques del projecte del Portell per després donar pas al treball en grups, que va servir per acordar el tipus d’obra que estan disposats a fer i en quin calendari es vol executar. La dinamitzadora, durant les intervencions dels portaveus, va anar unificant les idees aportades i, finalment, es van debatre els dubtes i les qüestions sorgides.
A partir d’aquí es redactarà un informe de retorn amb les idees i les conclusions a què s’ha arribat i es continuarà treballant fins arribar a un consens amb l’associació de veïns.

Arxivat a: Participació ciutadana
Participació ciutadana al Portell