Portada > Actualitat > Notícies > Piera vota SÍ a la independència

Piera vota SÍ a la independència

02/10/2017

Tot i que la jornada es va desenvolupar sense incidents al municipi, l’Ajuntament condemna les càrregues policials viscudes arreu de Catalunya durant la celebració del referèndum de l’1-O

Un total de 4.197 pierencs i pierenques van sortir al carrer diumenge 1 d’octubre per participar en el referèndum convocat pel govern català i exercir el seu dret a vot. A Piera la jornada es va viure sense incidents tot i que des del consistori es condemnen les càrregues policials de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil patides arreu de Catalunya pels centenars de catalans que volien expressar la seva voluntat a les urnes.

A Piera, davant el possible tancament dels col·legis electorals per part dels cossos de seguretat de l’Estat, el dia abans de la votació es va decidir obrir un únic punt de votació que es va ubicar al Casal de Joves i Grans. Finalment, la jornada va ser majoritàriament festiva i durant tot el dia es van realitzar activitats diverses per mobilitzar la ciutadania com la botifarrada popular que van organitzar els Diables de Piera.

A les vuit de la tarda tancava el col·legi electoral i s’iniciava el recompte de vots. El SÍ va ser majoritari amb un total de 3.780 vots; 338 persones van optar per l’opció del NO i també es van comptabilitzar 62 vots en blanc i 17 nuls. Un total d’11.692 pierencs i pierenques estaven censats i podien exercir el seu dret a vot.

Així mateix, l'Ajuntament de Piera s'ha sumat a l'aturada en l'activitat convocada per a dilluns dia 2 d'octubre a les 12 hores com a rebuig a l'acció de la policia espanyola durant la celebració del referèndum. L'alcalde, Josep Llopart, ha llegit el manifest conjunt de l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència.

Arxivat a: Política, Interès ciutadà
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Referèndum 1-O
Aturada referèndum
Aturada referèndum