Portada > Actualitat > Notícies > Piera, un municipi cardioprotegit

Piera, un municipi cardioprotegit

16/10/2017

L’equip d’atenció primària ha organitzat un taller i una caminada per donar unes nocions sobre l’ús dels desfibril·ladors i mostrar a la ciutadania la seva ubicació

Coincidint amb la celebració, dilluns dia 16 d’octubre, del Dia Europeu de la mort sobtada, l’equip d’atenció primària de Piera ha organitzat dues activitats sota el lema ‘La societat salva vides’. La jornada ha començat amb una sessió demostrativa que pretenia donar als assistents algunes nocions bàsiques sobre com actuar davant una situació d’emergència.

Els professionals han recordat que, en primer lloc, el més important és comprovar si la víctima respon i trucar al telèfon 112. Posteriorment s’han mostrat quines són les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) que caldria aplicar en cas que la persona no respirés amb normalitat. Durant el taller, també s’han donat alguns coneixements bàsics sobre l’ús del desfibril·lador. Des del CAP es vol agrair la col·laboració de Josep Montmany per la cessió d’un tors que s’ha utilitzat per a la formació.

Un cop finalitzada la sessió, els participants han fet una caminada pels carrers de la vila. La ruta ha sortit del CAP de Piera i ha passat pels diversos punts on es troben ubicats els desfibril·ladors. Aquest recorregut, però, no ha inclòs l’últim DEA que s’ha instal·lat a les pistes de futbol del barri de Can Claramunt. 

Arxivat a: Salut
Piera cardioprotegida
Piera cardioprotegida
Piera cardioprotegida
Piera cardioprotegida
Piera cardioprotegida