Portada > Actualitat > Notícies > La Regidoria de Festes busca optimitzar les celebracions a la vila

La Regidoria de Festes busca optimitzar les celebracions a la vila

13/02/2020

Ahir tenia lloc una trobada en la qual es va reflexionar amb les associacions i entitats, entre altres qüestions, sobre l’actual calendari festiu

El cap de setmana del 19 al 21 de juliol del 2019 es van celebrar sis festes majors a pobles i barris del municipi. Una situació similar es donava del 25 al 28 del mateix mes quan van ser cinc les celebracions mentre que del 12 al 14 de juliol no va haver-n'hi cap. Amb la voluntat de millorar la gestió i la distribució en el calendari de les diferents festes que tenen lloc al municipi, ahir 12 de febrer tenia lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Piera una reunió amb els diferents nuclis de població i entitats i associacions que depenen de la Regidoria de Festes. En total en va prendre part una cinquantena de persones.

En l’actualitat, després de la incorporació de les festes dels barris de Can Martí i Can Bonastre, són 21 barris i pobles, 2 entitats juvenils i vàries les associacions que promouen les seves pròpies celebracions al municipi. A banda s’ha de sumar la  col·laboració en altres esdeveniments de la vila com ara la Festa del Sant Crist o la Festa Major de Piera.

Durant la trobada es van exposar també qüestions com els procediments que s’han de fer prèviament a la celebració d’aquest tipus d’activitats i es van facilitar manuals per a ajudar en tràmits com instàncies genèriques, facturació electrònica o el document de dades bancàries per poder facturar amb els proveïdors. A més, es van donar indicacions relacionades amb el disseny de la corresponent cartelleria.

Més enllà d’aspectes relacionats amb aquestes celebracions, la reunió va servir per posar sobre la taula altres projectes com ara com la voluntat per part d’algunes entitats de recuperar les Pierrakes i el desig d’algun barri de sumar-se a aquesta iniciativa. A més, també es va exposar el treball dut a terme des del consistori per a la posada en marxa d’una comissió de festes; es van recollir diferents propostes del teixit associatiu i la Regidoria de Festes es va comprometre a enviar un recull dels recursos que es destinen a cada barri, poble, entitat o associació per a les celebracions, entre altres qüestions.

Arxivat a: Cultura, Festa Major, Festes
Planificació Festes