Portada > Actualitat > Notícies > Nova línia de subvencions per donar suport al comerç local

Nova línia de subvencions per donar suport al comerç local

29/04/2020

La Generalitat de Catalunya ofereix ajuts als propietaris de negocis afectats econòmicament per la Covid-19 i relacionats amb l’àmbit del comerç i serveis, la moda i l’artesania

La pandèmia està afectant d’una manera molt directa els sectors del comerç i serveis, la moda i l’artesania. Davant aquesta situació, la Generalitat de Catalunya ha obert una línia de subvencions destinada a petites i mitjanes empreses per compensar les pèrdues econòmiques que ha causat la Covid-19.

Es poden beneficiar d’aquests ajuts aquelles empreses i persones autònomes que s’han vist amb l’obligació de tancar els seus negocis durant l’estat d’alarma i aquelles que, tot i mantenir-se obertes, han vist disminuïda la seva facturació, com a mínim, un 70 % (inclosos els ingressos de la venda en línia) respecte els mesos de març i abril de l’any anterior.

Cada beneficiari podrà rebre una quantitat màxima de 2.500 euros que ha de servir per a subvencionar despeses fixes com el lloguer, la compra de productes o les inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistema de venda en línia. No seran subvencionables les despeses derivades de sous i salaris, subministres bàsics, amortitzacions i rèntings o despeses de viatges.

La sol·licitud s’haurà de presentar de forma telemàtica a través del Canal Empresa. Hi haurà temps per a fer-ho fins al 31 de desembre del 2020 o fins a l’exhauriment del pressupost destinat a aquests ajuts. 

Podeu consultar les bases reguladores en els documents adjunts.

Arxivat a: Comerç
Comerç local

Arxius adjunts