Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures als centres educatius davant la Covid-19

Noves mesures als centres educatius davant la Covid-19

26/08/2020

La reducció de ràtios o l’ús obligatori de mascaretes a partir dels 6 anys, entre les mesures anunciades per garantir un retorn segur a les aules

Davant l’evolució de la pandèmia registrada a Catalunya al llarg de les darreres setmanes, la Generalitat ha anunciat un conjunt de mesures complementàries que se sumen a les ja incloses al Pla d’actuació per al curs 2020-2021, aprovat pel PROCICAT el passat mes de juliol. Entre les noves propostes, es troba la reducció de la ràtio que als grups de 2n cicle d’educació infantil i primària no serà superior a 20 alumnes, mentre que a secundària es reduiran sempre que sigui possible. En cas que no sigui possible reduir els grups, s’establiran altres mesures preventives i de seguretat.

Pel que fa a l’ús de mascaretes, inicialment, la Generalitat va anunciar que serien obligatòries a l'aula a partir dels 12 anys, però, finalment, l'Estat i les comunitats han acordat la seva obligatorietat a partir dels 6 anys. Les mascaretes també s’hauran de fer servir en espais comuns com passadissos i entrades i sortides de l’aula.

Amb l’objectiu de garantir la salut de l'alumnat, es recomana als centres que realitzin un control diari de la temperatura que cada centre establirà en funció de les seves característiques. Per últim, la Generalitat de Catalunya ha anunciat la realització de 500.000 tests entre el 15 de setembre i el 15 de novembre en un procés de cribratge que inclourà alumnat, professorat i membres del personal d’administració i serveis.

Arxivat a: Educació, Salut
Un infant estudiant