Portada > Actualitat > Notícies > Piera se suma a la lluita contra el maltractament animal

Piera se suma a la lluita contra el maltractament animal

29/01/2021

El ple ha aprovat una moció per adherir-se al Pacte de Teguise, un moviment que promou el desenvolupament de polítiques per a promoure el benestar animal

L’Ajuntament de Piera va aprovar en el darrer ple una moció presentada pels grups municipals PSC, Junts per Piera i Ara és Demà que denuncia el maltractament animal i totes aquelles conductes que poden afectar el benestar d’aquests éssers vius. La moció inclou l’adhesió del consistori al Pacte de Teguise, un moviment que vetlla per la protecció animal i que rep aquest nom perquè en aquesta localitat canària es va produir un cas de mort violenta d’un gos, que va ser emmordassat fins a l’asfíxia.

Un dels objectius del pacte és instar les administracions estatal i autonòmica a modificar el Codi Penal per a endurir les penes, millorar les lleis i els codis de conducta i crear un marc normatiu que sigui eficient per a prevenir i donar resposta als actes de crueltat cap als animals. Així mateix, es demanen més recursos per als ajuntaments per poder desenvolupar polítiques de benestar animal que permetin tenir una convivència responsable de persones i animals i realitzar campanyes de sensibilització per evitar el maltractament i l’abandonament i per fomentar l’adopció i la salut animal.

La moció va ser aprovada per unanimitat.

Arxivat a: General
Benestar animal