Portada > Actualitat > Notícies > Treballant per evitar la proliferació de la vespa asiàtica

Treballant per evitar la proliferació de la vespa asiàtica

08/03/2021

Es demana a la ciutadania que informi l’Ajuntament en cas de detectar a la vila un niu d’aquesta plaga que és perjudicial per a mantenir la biodiversitat

L’Ajuntament treballa per evitar la proliferació de la vespa asiàtica, una espècie perillosa per al medi natural perquè s’alimenta d’insectes, entre ells, les abelles que són molt necessàries per a mantenir la biodiversitat del medi. El primer niu de vespa asiàtica es va retirar a Piera al desembre de 2019 i, des de llavors, se n’han localitzat i anul·lat un total d’11 nius. Aquests s’havien detectat principalment al voltant dels barris i pobles de Ca n’Aguilera, Can Martí, Bosc de l’Àliga, la Venta-Can Mussarro i Vallbonica.

La vespa asiàtica només es pot combatre actuant sobre el niu, retirant-lo i anul·lant els individus. És a partir de finals del mes de febrer quan les reines, que han estat hivernant, inicien un nou cicle biològic, fent primer el niu, conegut com a primari o embrionari, en llocs protegits com edificis, teulades, finestres, ràfecs, o dins de magatzems. D’aquests primers nius surten les vespes obreres que ajudaran a la reina a alimentar les larves caçant insectes.

L’Ajuntament té previst ubicar trampes específiques per a la vespa asiàtica per tal de capturar, primer a les reines i desprès a les vespes obreres per tal de reduir l'evolució d'aquesta plaga així també com fer-ne un seguiment. Així mateix, es demana a la ciutadania que, en cas de detectar un niu de vespa asiàtica, truquin ràpidament al consistori per tal de poder procedir a la seva retirada.

Arxivat a: Medi ambient
Vespa asiàtica
Vespa asiàtica
Vespa asiàtica