Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora el Dia mundial de la higiene de mans

Piera commemora el Dia mundial de la higiene de mans

05/05/2021

Els professionals del CAP faran un seguit d’accions durant tota la setmana per conscienciar la ciutadania que rentar-se les mans és una de les principals accions per salvar vides

Avui, 5 de maig, se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que pretén fer una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans en els punts d’atenció, espais que impliquen el contacte directe entre els treballadors sanitaris i els pacients.

Sota el lema Segons que salven vides: renta’t les mans!, els professionals del Centre d’Atenció Primària de Piera han programat un seguit d’activitats i accions al llarg de tota la setmana per promocionar la higiene de mans com una de les accions més prioritàries a l’hora de salvar vides. I és que diversos estudis mostren com les mans són un vector important en la transmissió d’infeccions, contaminant les superfícies que posteriorment tocaran els malalts o contactant amb aquests espais contaminats i tocant després els pacients sense haver fet una higiene prèvia. L’acció més eficaç per evitar-ho és la fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb altres persones.  

La voluntat de l’OMS és fer arribar aquesta crida també a altres sectors de la població que d’una manera o altra poden influir en el compliment d’aquest procediment.

Arxivat a: Salut
Rentat de mans
Segons que salven vides