Portada > Actualitat > Notícies > El Degusta Llibres omplirà la vila de Piera de literatura i gastronomia

El Degusta Llibres omplirà la vila de Piera de literatura i gastronomia

21/09/2021

El 25 i 26 de setembre se celebrarà aquest festival que inclourà un mercat d’editors independents, un de restauradors i productors locals i un programa d’activitats per a tots els públics

Piera es convertirà en una renovada colònia estiuenca del SXXI els propers 25 i 26 de setembre amb motiu del nou festival literari i gastronòmic Degusta Llibres. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Piera en col·laboració amb VilaDelLlibre.CAT i Vadefoodies, omplirà els carrers del nucli antic del poble amb un mercat de 25 segells editorials independents i 21 restauradors i productors locals, i oferirà durant tot el cap de setmana un programa d’activitats per a tot els públics on les novetats editorials i les propostes gastronòmiques de proximitat aniran de la mà.

El Degusta Llibres vol recuperar l’esperit de les trobades socials que es feien a Piera als anys 40 i inicis dels 50 del segle passat, on la cultura tenia un paper destacat, i que eren conegudes com a colònies estiuenques. I vol fer-ho afegint el component literari a una trobada popular consolidada en el calendari de festes de la vila, la fira Piera Degusta.

El festival se celebrarà en el circuit comprès pel carrer Jaume Fons, el carrer de les Abadesses, el carrer de la Plaça i el carreró de les Rodes, incloent-hi la plaça del Peix i la plaça Joan Orpí. A partir de Casa Sastre, els visitants s’endinsaran en una veritable colònia estiuenca amb una decoració d’inspiració literària que omplirà tots els racons de llibres i propostes gastronòmiques.

Respectant l’esperit de Piera Degusta, al llarg de tot el circuit es distribuiran parades d’editorials independents, de restauradors i de productors locals, amb espais especialment habilitats amb totes les mesures de seguretat perquè els visitants puguin gaudir de les lletres, de les tapes d’autors i dels vins de la zona.

Programa d’activitats

Durant tot el cap de setmana es presentaran novetats literàries amb escriptors de renom com Empar Moliner, Gemma Santaló, Marc Cerrudo i Joan-Lluís Lluís. Tancarà el festival un concert inspirat en la darrera novel·la de Jordi Campoy. Pel que fa al sector gastronòmic, a més del mercat de restauradors i productors locals, s’oferiran propostes de la mà de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, Núria Bàguena, investigadora de la cuina i la gastronomia, i Judith Càlix, directora de la revista Cuina, els quals analitzaran fins a quin punt YouTube està posant en risc la tradició culinària local. Hi haurà tallers de cuina, el tradicional berenar familiar de pa amb oli i xocolata, un esmorzar de verema i un tast de formatges de la comarca maridats amb vins i cava amb l’afinador Sebastien Roueche. La colònia estiuenca oferirà també cinc vermuts literaris, un cicle de cultura local comissariat per l’historiador Antoni Escudero, activitats familiars com tallers i sessions de contacontes, i una exposició fotogràfica dels cinc anys de la Xarxa de Viles del Llibre.

Arxivat a: Fires
Degusta Llibres
Degusta Llibres

Arxius adjunts