Portada > Actualitat > Notícies > Aposta per unes dents fortes i sanes

Aposta per unes dents fortes i sanes

09/03/2022

La campanya, impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, vol prevenir les càries i promoure hàbits saludables entre els infants de 1r de primària

L’Ajuntament de Piera se suma a la campanya ‘Dents fortes i sanes’, una  iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que vol fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties de la boca. A Piera hi participen prop de 150 infants de les diferents escoles de la vila.

En el marc de la campanya, es distribuiran entre l’alumnat de 1r de primària uns estoigs de plàstic perforat per evitar la humitat, que inclou un raspall infantil petit, per poder arribar a les zones més inaccessibles, i de filaments suaus, i un tub de pasta dental fluorada de 50 grams. El fluor s’incorpora a l’esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. El kit d’higiene oral també incorpora un rellotge de sorra per tal que l’infant pugui calcular el temps de raspallat.

Aquesta campanya està destinada a l’alumnat de primer de primària perquè aquests infants tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral durant la resta de la vida.

Es recorda que en el cas d’infants d’aquesta edat, és suficient amb una quantitat de dentifrici similar a la mida d’un pèsol. Així mateix, després de la raspallada dental només cal escopir la pasta dental sobrant i no s'ha d'esbandir la boca amb aigua perquè s'elimina l'efecte protector del fluor.

Arxivat a: Salut
Dents fortes i sanes
Dents fortes i sanes