Portada > Escut

Escut

Triem el nou escut de Piera

L'escut de Piera té un precedent històric amb diverses versions. Avui dia, sota la denominació «Els símbols dels ens locals de Catalunya», la Generalitat de Catalunya va publicant els escuts corregits per tota la geografia catalana. Actualment, estem emprant un escut amb una composició posterior a la Guerra Civil. Tenim un magnífic exemple d'esgrafiat, de la mà de Ferran Serra Sala, a la torre de la dreta de la plaça del Peix. Cal advertir dels incompliments legals, segons l'heràldica, de l'escut actual en sis aspectes: la corona, els ornaments, la senyera, les lletres interiors, la figura asseguda i el perímetre de l'escut. Ja al 1990, l'Ajuntament de Piera va demanar al Conseller d'Heràldica de Governació quin seria l'escut adient per a la nostra vila. En aquell moment es va proposar la corona de baronia, l'escut encaironat, el bàcul i el sudari de l'abadessa, i a l'interior dos caps de l'alabarda, una senyera i els vuit punts de Pedralbes (Opció A).
El passat mes de setembre, la Direcció Local d'Administració Local va organitzar l'exposició «La força de l'escut», amb la intervenció del director general de l'ens, Carles Bassaganya, i l'assessor d'heràldica i genealogia de Catalunya, Armand de Fluvià. En la xerrada-col·loqui, de Fluvià fa una proposta d'un escut acaironat, amb el cap de l'alabarda a l'interior (únic a Catalunya) i la corona de Baronia (Opció B).
Piera és dels pocs municipis de la comarca que encara no ha adaptat l'escut, per aquest motiu des de l'Ajuntament de Piera organitza una participació ciutadana amb la finalitat de demanar l'opinió pel que fa a les dues propostes d'escut i bandera per a la nostra vila. Si esteu interessats a participar-hi, ho podeu fer fins al 28 de febrer (prorrogat) emplenant aquest formulari, a la recepció de l'Ajuntament de Piera, (C/ de la Plaça, 16-18), o a la Sala d'Exposicions Municipal (Pl. de Joan Orpí), en horari d'exposició.

FORMULARI DE PARTICIPACIÓ