Cap al 1910 l’indià Pere Casanovas Nadal va retornar de l’Uruguai havent fet unes Amèriques reeixides. Els negocis de restauració que Casanovas tenia en aquest país llatinoamericà el van convertir en l’americano de Piera.
L’èxit assolit per Casanovas amb els seus restaurants uruguaians li va permetre retornar exitosament a Piera, casar-se l’any 1911 amb Francesca Casanovas Soteras i construir, l’any següent, aquesta magnífica casa modernista per viure-hi amb la seva família. Un cop a Piera Casanovas es va dedicar a la política local, i de 1919 a 1923 va destacar com a alcalde en impulsar la plaça del Nin, avui plaça Catalunya.
La casa dels Casanovas, una edificació entre mitgeres composta de celler, entresol, pis i golfes. El projecte de la façana va anar a càrrec de l’arquitecte Rafael Puig i Puig. Destaca sobretot pel seu acabament, de tipus mixtilini, que combina elegantment corbes i rectes i que, regentat per una única obertura, esdevé el segell inconfusible de la casa. També resulta interessant la simulació de carreus combinada amb emmarcats llisos i decoracions florals a les obertures. Hi destaca la porta de fusta per la magnitud i les formes i perquè disposa, a més de la porta d’accés, de dimensions humanes, d’una obertura que dóna a l’entrada. Actualment la casa continua sent propietat de la família Casanovas.