Portada > Actualitat > Notícies > Engega el Mercat de la Fruita Dolça

Engega el Mercat de la Fruita Dolça

11/06/2012

Aquest diumenge 17 de juny s’inaugura a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. El mercat s’instal·larà els diumenges d’estiu a la vorera del costat de la rotonda de la B-224 en direcció a Capellades, al costat de l’accés dret del polígon industrial.

Des de les regidories de Promoció Econòmica i Sanitat de l’Ajuntament s’aposta per aquest tipus de comerç amb l’objectiu principal de potenciar el mercat de la fruita dolça, això sí, amb una ubicació que la farà especial i molt visible per als qui arriben i se’n van de la nostra població. El préssec de la Fortesa i altres fruites dolces del nostre municipi creixen en un clima suau i les pluges abundoses durant la primavera i la tardor, els vents poc freqüents i les hores de sol en una terra profunda i franca i amb un alt contingut en calcària. Aquests factors són decisius a l’hora de determinar les característiques pròpies de les fruites FORDAL: coloracions molt intenses, uniformes i brillants, textures fortes i compactes, adequat contingut en glúcids i aromes excel·lents.

Una varietat de fruita que de ben segur trobarà paladars que la sabran apreciar, per això els pagesos la volen donar a conèixer tant a la població com a l’exterior. Estem davant d’una de les accions de promoció que han de servir per dinamitzar el sector de la fruita i donar una empenta al petit empresari local que veu com la situació actual provocada per la crisi, afecta el seu negoci.

L’exposició i venda de la fruita es veurà recolzada per altres accions paral·leles, com tasts, maridatge de fruita i cava o campanyes de salut alimentària. Aquest dimenge hi haurà maridatge de cava i préssec de la Fortesa, a càrrec de la Cava Gabarró de Piera.

A part de l’Ajuntament de Piera, donen suport a aquesta iniciativa la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, les entitats ADV FORDAL Fruita Dolça i Producció Integrada.

Arxivat a: Promoció econòmica
Préssec la Fortesa

Arxius adjunts