Portada > Actualitat > Notícies > 17.000 kg d'aliments recollits al Gran Recapte

17.000 kg d'aliments recollits al Gran Recapte

01/12/2014

Els dies 29 i 30 de novembre va tenir lloc el Gran Recapte d'Aliments, una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària i a la qual Piera es va sumar.

La Vila de Piera es va sumar a aquesta iniciativa solidària i hi va participar al costat de Calaf, Capellades, Igualada, La Torre de Claramunt, Masquefa, Sant Martí de Tous, Sant Sadurní d'Anoia i Santa Margarida de Montbui. 

Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments s’ha posat en marxa aquest projecte que enguany arriba a la sisena edició. 

La pluja no va evitar que els pierencs i la resta d’anoiencs es desplacessin als diferents punts on es feia el recapte d'aliments per contribuir de manera significativa a la causa. En total, més d’un centenar de voluntaris van comptabilitzar fins a 17.003 quilos d’aliments recollits al municipi pierenc, que es comencen a distribuir entre les famílies més necessitades aquest dilluns 1 de desembre. Han col·laborat en el Gran Recapte Càritas Parroquial, l’Ajuntament i els grans supermercats Caprabo, Dia i Esclat.

Des de l'organització asseguren que s’ha superat l'objectiu establert d'arribar a les 4.000 tones d'aliments, que es repartiran íntegrament per la comarca de l’Anoia. El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 quilos en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 de quilos gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.

Arxivat a: Benestar social
El Gran Recapte a Piera 2014