Portada > Actualitat > Notícies > Conductes responsables per evitar accidents de trànsit

Conductes responsables per evitar accidents de trànsit

28/02/2020

Un total de 235 nois i noies de 4t d’ESO van participar en l’activitat ‘Canvi de marxa’ que vol educar el jovent en la prevenció de la sinistralitat

El Teatre Foment de Piera va acollir ahir dijous, dia 27 de febrer, una activitat educativa anomenada ‘Canvi de marxa’. Es tracta d’una iniciativa que pretén conscienciar els joves de 14 a 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, i fomentar, al mateix temps, conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. L’activitat està impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Piera. 

En l’acte van participar-hi un total de 235 alumnes de la vila, tots ells estudiants de 4t d’ESO de l’INS Guinovarda, l’INS Salvador Claramunt i l’E.A. Apiària, així com nois i noies dels PFI-PTT de l’Anoia Sud. Van assistir-hi també diverses autoritats com el regidor d’educació de l’Ajuntament de Piera, Josep Maria Rosell, i el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes. 

‘Canvi de marxa’ vol apel·lar a la moderació del jovent, sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes. 

L’objectiu és que aquesta representació fictícia, així com els testimonis reals, serveixin de base d’un treball escolar posterior per part dels mestres i l’alumnat, sobretot a l’hora de prendre consciència sobre factors de risc com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també es vol aconseguir que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.

 

Arxivat a: Educació
Canvi de marxa
Canvi de marxa
Canvi de marxa
Canvi de marxa
Canvi de marxa
Canvi de marxa
Canvi de marxa