Portada > Actualitat > Notícies > Jornades d’orientació per donar suport a l’alumnat en el seu projecte de futur

Jornades d’orientació per donar suport a l’alumnat en el seu projecte de futur

22/03/2021

S'han organitzat xerrades per acompanyar l’alumnat i les famílies en el moment d’escollir entre el ventall de possibilitat que tenen per continuar la seva formació

La situació sanitària no permetrà enguany l’organització de la Fira Futur. Els ajuntaments de la Xarxa TET Anoia Sud han buscat alternatives per a poder oferir a l’alumnat les eines i els recursos necessaris per a construir el seu projecte personal. En aquest sentit, s’ha editat una versió actualitzada d’un díptic amb tota l’oferta formativa del territori. A banda, els ajuntaments ofereixen punts d’orientació acadèmica als quals es pot accedir amb cita prèvia.

Pel que fa a xerrades i tallers, la primera activitat va ser la sessió telemàtica del passat 11 de març anomenada Eines d’orientació acadèmica per a professionals, oferta per la Fundació Atlas amb el suport de l’Oficina Jove, on tècnics municipals i professorat dels centres educatius van rebre una formació sobre les sortides acadèmiques i les novetats que hi haurà de cara el proper curs.

Alumnes dels darrers cursos de l’ESO de l’Institut Escola Piera i l’Institut Guinovarda van realitzar el taller La Presa de decisions on van haver de reflexionar sobre com són, què se’ls dona bé, què els agradaria ser... Alguns d’ells també van assistir a la xerrada formativa Desprès de l’ESO què? I els alumnes del Guinovarda de cicles i batxillerats rebran orientació i tallers sobre quines opcions tenen un cop finalitzin l’etapa educativa actual. A banda, a l’INS Guinovarda, en el marc de les activitats del PIDCES, Punt d'Informació i Dinamització en els Centres d'Educació Secundària, s’organitzarà una Mini Fira de l’Estudiant. Aquests tallers i xerrades s’emmarquen en el Catàleg de Xerrades i Tallers de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia.

Dins de les activitats ofertes per Diputació de Barcelona en el marc del suport a Jornades i Fires d’Orientació, l’alumnat del PFI-PTT va realitzar el passat 15 de març la xerrada  Que duus a la motxilla?. A l’abril faran Saber , voler, i fer, tres impulsors d’èxit. I els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Apiària tenen programada pel 22 de març l’activitat Identifica les teves competències. Es tracta de propostes que pretenen sensibilitzar sobre la importància de distingir entre aptituds, actituds i habilitats i sobre les competències transversals (com la comunicació, disposició a l'aprenentatge, adaptabilitat, etc.) i sobre el fet que les llengües, la informàtica i les xarxes socials són recursos que van a l’alça.

Recordem que la preinscripció escolar s’haurà de tramitar de l’11 al 17 de maig per als estudis de batxillerat i cicles de grau mitjà, del 25 al 31 de maig per als cicles de grau superior, i del 10 al 21 de maig per a l’alumnat dels programes de formació i inserció.

Arxivat a: Educació
Jornades d'orientació per al futur
Jornades d'orientació per al futur

Arxius adjunts