Portada > Actualitat > Notícies > Remodelació del Teatre Foment

Remodelació del Teatre Foment

23/02/2012

L’Ajuntament de Piera promou, des de desembre 2011, l’obra «Remodelació del Teatre Foment i reconversió a centre cultural». Aquesta obra està contemplada dins del Pla de Barris Nucli Antic de Piera, amb finançament per part de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte compta també amb el suport del Programa Social Treball als barris, i dóna ocupació a 11 persones. Això té una repercussió positiva per a l’Ajuntament, ja que veu com una obra amb un pressupost de 928.759,26 €, es veu reduït a 570.000 €, import que es finança per l’Ajuntament i per la Generalitat al 50% cada un.
L’objectiu d’aquestes obres és el condicionament de la sala de teatre de Foment, així com la construcció d’un edifici annex de planta baixa més un nivell, aprofitant parcialment l’estructura existent. La funció de l'esmentat edifici és donar acollida a aules multifuncionals, així com reforçar la zona de serveis de la sala, tant per a espectadors com per a artistes.
L’edifici del Foment, situat al casc antic de la vila, data de més d’un segle d’antiguitat, per això és considerat el principal equipament cultural de Piera. Amb el pas dels anys, però, ha sofert diverses ampliacions i reformes, algunes de les quals per ser més recents tenen major validesa en l’àmbit normativa actual i altres, com l’edifici annex amb biga de fusta, es troben en mal estat i fora norma.
Les darreres intervencions del complex, executades en els últims dos anys, són la rehabilitació del bar a la planta baixa, la construcció d’una nova pinta d’escenari i la col·locació d’un nou fals sostre per la sala de teatre amb reforç de les encavallades que el suporten. Tot i que el termini d’execució de l’obra és de sis mesos, l’escenari i la platea del Teatre estaran disponibles per als actes programats per a les festes del Sant Crist del mes d’abril.

Arxivat a: Pla de barris
Remodelació del Teatre Foment
Remodelació del Teatre Foment
Remodelació del Teatre Foment