Portada > Actualitat > Notícies > Torna la prohibició de fer foc

Torna la prohibició de fer foc

27/02/2013

Aquest any es torna a produir un cas d’excepcionalitat pel que fa a la sol·licitud d’autorització per fer foc i que afecta els pagesos, que poden cremar les branques de la poda sol·licitant-ho directament a l’Ajuntament, on cal emplenar l’imprès pertinent.

A partir del 15 de març i fins al 15 d’octubre, queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, així com la utilització de bufadors o similars en obres fetes en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Com sol·licitar autorització per fer una crema

La Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat és l’entitat competent per atorgar autoritzacions i els veïns que en necessitin han de sol·licitar l’expressa autorització als Forestals d’Igualada, ubicats al carrer Àngel Guimerà, 11-13 i al telèfon de consulta 93 803 19 85. Excepcionalment, aquestes indicacions són diferents per als pagesos locals, que poden emplenar el full de sol·licitud per cremar les restes de poda a les oficines de l’Ajuntament.

Arxivat a: Protecció civil
Prohibició de fer foc