Portada > Actualitat > Notícies > Exhibició canina al Campus d’estiu de l’AE Piera

Exhibició canina al Campus d’estiu de l’AE Piera

24/07/2013

Aquests mesos, entitats de la nostra vila fan campus i esplais d’estiu amb l’objectiu d’oferir activitats pels als nens i nenes durant les seves vacances. Una activitat del campus de l’AE Piera ha permès apropar als nens la tasca dels gossos que s’ensinistren per col·laborar amb la policia.

El passat divendres 19 de juliol, el campus que ofereix l’Agrupació Esportiva Piera, va comptar amb la presència de la Policia Local i del centre Font Galí a la gespa del camp de futbol. En aquesta ocasió, el gos de raça pastor alemany, de nom Scot, va ser el centre d’atenció dels més petits de la casa, quan va protagonitzar la detenció d’un fictici delinqüent armat i la posterior conducció, en custòdia, del detingut fins al vehicle policial. Una jornada molt participativa, ja que els nens van poder preguntar sobre les funcions del gos i altres temes relacionats amb l’ensinistrament.

La residència Font Galí, dins del seu programa d’activitats, ensinistra i entrena aquests gossos per tal de preparar-los i ser potencialment efectius per treballar amb la policia. Un cop han finalitzat la seva preparació, participen en exhibicions relacionades amb detencions o detecció de drogues amb l’olfacte. A l’actualitat, aquest tipus d’activitats ja s’han posat en marxa a diferents localitats anoienques, principalment dirigides a col·lectius joves, amb l’objectiu que coneguin les eines amb què compta la policia i, de retruc, prenguin consciència de les seves responsabilitats pel que fa als delictes que afecten la salut pública.

Els responsables del Campus d’estiu 2013 i l’Ajuntament de Piera agraeixen a la Policia Local i al centre Font Galí, la seva disposició i excel·lent pedagogia a l’hora d’apropar desinteressadament aquesta tasca als nens i nenes inscrits al campus d’enguany.

Arxivat a: Activitats d'estiu
Exhibició canina Campus d'estiu AE Piera 2013