Portada > Actualitat > Notícies > Resum de la 66a Festa de la Gent Gran

Resum de la 66a Festa de la Gent Gran

14/10/2013

La Festa de la Gent Gran va oferir actes durant la setmana del 8 al 13 d'octubre, com a reconeixement a aquest col·lectiu i al seu paper en la societat.

El dimarts 8 d'octubre, es va fer la presentació dels actes de la 66a Festa de la Gent Gran, organitzada per la regidoria de Serveis a les Persones i l'Associació Cultural de la Gent Gran. La Festa va començar amb l’esperada intervenció de l'actriu igualadina Lloll Bertran, caracteritzada d’un dels seus personatges, la “iaia Maria”. La resta de la setmana, els avis van acollir amb gran interès els actes programats al Casal, com el bingo especial, el taller de salut sobre com actuar en el cas d'accidents a la llar, i sobretot l’excursió a Platja d'Aro, amb més de 300 persones. Dissabte, la petanca va reunir els equips habituals d’aquest esport, mentre que la regidora de Serveis a les Persones, Vanesa Fernández-Arroyo, i els nous representants del pubillatge visitaven els avis i àvies de les sis residències de la nostra població. A la nit, un gran ball al Casal cloïa la jornada.

El diumenge 13, la missa va ser cantada pel Cor Parroquial, acaparant l’atenció dels feligresos i dels ocupants dels primers bancs, membres del Consistori, de la Junta de l’Associació de la Gent Gran i el pubillatge. Com a acte central, el dinar de germanor aplegava 832 persones, entre les quals hi havia 637 avis a partir de 70 anys. Enguany, han estat 1.796 les invitacions emeses des del Padró Municipal de l’Ajuntament de Piera.

La Nau de Cal Sanahuja, igual que en edicions anteriors, va resultar ser un escenari privilegiat a l’hora d’homenatjar l’avi i l’àvia més grans del dinar: Dolors Rogla (de 97 anys) i Eugenio Siles de 95 anys). Mentre aquest espai s’anava omplint de comensals, el grup d’havaneres Llops de mar, de Sant Feliu de Guíxols, van contribuir amb un gran repertori que l’espera es fes més amena.

Entre les autoritats presents, Enric Senserrich, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia i Maria Senserrich, diputada de l’Anoia al Parlament de Catalunya, l’Alcalde de la Vila, Jaume S. Guixà, i tots els regidors i regidores del Consistori. Entre brindis i parlaments, la festa va retenir moments molt emotius i va cloure amb la veu i les cançons, interpretades especialment per als més grans, del grup Muntmy. La jornada va finalitzar amb els avis més enèrgics, assistint al ball de capvespre organitzat per l’Ajuntament de la Vila de Piera.

Peus de foto:

1.- Presentació de la 66ena edició de la Festa de la Gent Gran

2-3.- Actuació de l’actriu igualadina Lloll Bertran i públic assistent a l’acte celebrat al Casal

4-6.- Imatges de l’excursió a Platja d’Aro

7-12.- Visita a les residències del pubillatge i la regidora de Serveis a les Persones

13.- Missa de la Festa de la Gent Gran

14.- Els avis confirmant la seva reserva al dinar i recollint l’obsequi que els fa l’Ajuntament.

15.- Panoràmica d’un menjador improvisat a la nau de Cal Sanahuja

16.- Actuació del grup d’havaneres Els llops de mar

17-19.- Vistes panoràmiques i diferents moments del dinar de cloenda de la Festa de la Gent Gran

20.- Brindis a càrrec de la regidora Vanesa Fernández-Arroyo, acompanyada del regidor Jordi Madrid i de la presidenta de l’Associació de la Gent Gran, Carme Gràcia

21.- Agraïment i cloenda de l’alcalde de Piera, Jaume S. Guixà

22-23.- Homenatge als avis de més edat assistents al dinar

24.- Actuació del grup Muntmy

25.- Panoràmica del pavelló poliesportiu d’Òdena, on es va celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran

Dies abans, el 28 de setembre, la regidora de Serveis a les Persones, Vanesa Fernández-Arroyo, amb altres companys de govern a l’Ajuntament de Piera i socis de l’Assocació Cultural de la Gent Gran de Piera, van assistir al Dinar de la Gent Gran de l’Anoia, celebrat a Òdena, organitzat pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia i l’ajuntament del municipi amfitrió. La diada, que va aplegar unes 350 persones de 12 municipis, commemorava el Dia Internacional de la Gent Gran i vol ser una jornada festiva i reivindicativa on les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i, al mateix temps, contribuir a difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

Arxivat a: Serveis a les persones
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013
66 Festa Gent Gran - Octubre 2013