Portada > Actualitat > Notícies > Pluja en la inauguració del parc d'en Patufet (►♪)

Pluja en la inauguració del parc d'en Patufet (►♪)

02/06/2014

Divendres a la tarda el temps no va donar treva i la inauguració del nou Parc d'en Patufet es va haver de fer a corre-cuita. Tot i així, un centenar de persones hi van assistir i els infants van estrenar alguns dels jocs ideats per la il·lustradora Pilarín Bayés.

Amb moltes presses l'alcalde de Piera, Jaume S. Guixà, i el regidor de Serveis Territorials, Jordi Madrid, van inaugurar els jocs infantils instal·lats al parc Isaac Berroya, prescindint dels parlaments habituals. Van ser-ne testimonis els representants polítics, els d'algunes entitats pierenques i moltes famílies amb els més menuts, que només van tenir temps de fer una prova express dels jocs. També hi va ser present Jordi Crous, un dels tres propietaris de l'empresa Entorn Urbà, que compta amb la col·laboració de Pilarín Bayés. D'aquest tàndem ha nascut el primer dels parcs dissenyats segons un dels contes més populars de la nostra cultura, el d'en Patufet.

Així, els antics jocs s'han substituït per altres de nous, i els més petits ja van poder comprovar com els accessoris típics d’un parc infantil han estat transformats en escenes del relat; el gronxador ha passat a ser la col on es va amagar en Patufet, el tobogan és a la vegada el bou que se’l va menjar i la caseta és una parada del mercat on va anar a comprar. També hi són presents dues molles amb en Patufet i el Dineret i el balancí que és el Cistellet. En un plafó de dos metres s'explica tot el conte per continuar fent difusió d'un patrimoni considerat bàsic de la cultura popular catalana i que, amb aquest format, servirà per il·lustrar les visites escolars de forma més pedagògica.

Els assistents es van endur a casa seva una barretina i una faixa, elements indispensables del principal personatge del conte, gentilesa d'Entorn Urbà. La pluja insistent i abundant va fer que el berenar es traslladés al passadís cobert d'accés al pavelló poliesportiu.

El parc que ha rebut el municipi de Piera és el número 50, l'últim d'una sèrie numerada. L'empresa vigatana ja n'està instal·lant d'altres també ideats per la dibuixant Pilarín Bayés sobre el conte de la Caputxeta Vermella i ha tancat una nova col·laboració amb la creadora de Les tres Bessones, Roser Capdevila. Jordi Crous, va manifestar durant la inauguració que, gràcies als ajuntaments de Catalunya i a la venda dels 50 parcs en un temps rècord, el pròxim 18 de juny faran la donació d'un parc d'en Patufet a l'Hospital Sant Joan de Déu, en la que hi seran presents representants de Piera i dels altres 49 municipis restants.

L'Ajuntament de Piera agraeix la col·laboració de la Diputació de Barcelona, sense la qual no hagués estat possible la instal·lació del parc i a les entitats que van ser presents a l'acte, especialment al Pubillatge pierenc, els capgrossos que no van poder exhibir-se i Creu Roja Joventut. Al mateix temps, es demana a la població que siguin responsables i tinguin cura d'aquests jocs infantils, així com de tots els que estan instal·lats en els diferents parcs del municipi, al cap i a la fi, són els més petits de la casa els que n'han de gaudir amb totes les garanties i seguretat que els puguem oferir.

Arxivat a: Lleure
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet
Parc d'en Patufet