Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per controlar el morrut de la palmera

Mesures per controlar el morrut de la palmera

06/01/2015

L'empresa AO Midori Biocontrol ha elaborat un informe que conté dispositius per al control del morrut de la palmera, una plaga que continua amb la seva expansió pels països de l'arc mediterrani.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Piera va cedir un terreny municipal situat a Can Bonastre a l'empresa pierenca AO Midori Biocontrol, per tal que pugués dur a terme uns assajos i assolir uns resultats vàlids amb la finalitat d'eradicar la plaga de l'escarabat morrut. L'empresa ha elaborat un informe amb la prova de dispositius per al control del morrut de la palmera, Rhynchophorus Ferrugineus, una plaga que continua la seva expansió per tots els països de l'arc mediterrani. A Catalunya, la plaga s'ha propagat aquests darrers anys per totes les comarques del litoral afectant greument les palmeres de l'espècie Phoenix canariensis.

D'acord amb la normativa vigent, els titulars de les palmeres (ajuntament, entitats, particulars...) han de prendre les mesures per prevenir i lluitar contra aquesta plaga. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dóna una sèrie de mesures que cal dur a terme per part dels titulars de les palmeres, com vigilar les palmeres, comunicar al servei de sanitat vegetal mitjançant la bústia electrònica (Necessites javascript per veure aquest correu-e) les palmeres afectades o comunicar si es detecten palmeres amb símptomes de plaga, entre altres recomanacions.

En el web agricultura.gencat.cat, a l'apartat "sanitat vegetal", trobareu àmplia informació sobre els mesures de prevenció i lluita contra el morrut de les palmeres. Per a més informació sobre el contingut de l'informe de l'empesa AO Midori Biocontrol podeu contactar amb la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Piera mitjançant el correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

 

Arxivat a: Medi ambient
Escarabat morrut