Portada > Actualitat > Notícies > Ruta modernista amb Piera Turisme

Ruta modernista amb Piera Turisme

27/06/2016

La sortida de Piera Turisme del mes de juny ha portat els participants per una ruta modernista pels carrers del nucli antic de la nostra Vila.

El passat diumenge, els participants a l'excursió de Piera Turisme a conèixer la ruta modernista de la part antiga de Piera. Dins la ruta, van poder contemplar les 40 cases assenyalades amb explicacions a la façana principal. També es van poder fixar detalladament en els esgrafiats de Ca la Pentinadora, el Teatre Foment o els escuts de la plaça del Peix, Casa Sastre, Cal Martí de l'Estany, Cal Víctor Rius, Cal Sanahuja i Cal Pelagalls, del qual és autor Ferdinandus Serra Sala.

El jove mestre Oscar Martí, resident a Capellades, es va ocupar d'explicar les textures, la composició, les aplicacions, els materials i estris que s'utilitzaven per fer aquest treball i aquest art, que és el que ell desenvolupa com a restaurador per poblacions de tot el territori català.

Els caminants també es van poder fixar en els rellotges de sol trobats al seu pas. Bons exemples són els d'en Ferdinandus i d'altres més moderns el de Cal Pintor i el del paleta Isart, tots dos autors pierencs. Així mateix, van poder observar petits detalls de diferents edificis, que normalment passen desapercebuts. També hi va haver lectura poètica d'en Franc Moliner Cols, de Sant Sadurní d'Anoia, i de la pierenca Josepa Ribera Vallès.

L'excursió del mes de juliol s'emmarcarà dins les activitats del Mercat de la Fruita Dolça a Piera i està prevista per al dissabte 30 de juliol, a les 19 h, amb punt de trobada al Camp Municipal d'Esports.

Arxivat a: Turisme
Ruta modernista amb Piera Turisme