Portada > Actualitat > Notícies > Nova eina policial

Nova eina policial

01/03/2017

El cos de seguretat municipal adquireix dues unitats de pistoles elèctriques que ajudaran en detencions de risc en cas d'actituds violentes o que comportin perill a tercers

Des d’aquest 1 de març, la Policia Municipal de Piera disposa de dues pistoles elèctriques ‘Taser’ que seran d’ús extraordinari i amb l’únic objectiu d’evitar mals majors. Es tracta d’una eina que permet reduir a distància a persones amb un comportament violent o perillós i que els paralitza momentàniament per mitjà d’una descàrrega elèctrica.

El recurs en qüestió s’està implementant en molts cossos policials ja que és molt més segur, evita l’ús d’armes de foc i els conseqüents riscos o lesions i dóna un marge per poder detenir al presumpte delinqüent amb un comportament agressiu que, per un moment, es queda sense una resposta física controlada.

Les pistoles ‘Taser’ adquirides per l’Ajuntament de Piera compleixen amb totes les normatives, estan considerades armes no letals ja que, més enllà d’una paràlisi temporal, la descàrrega que fan només afecta a la musculatura superficial i no pot ocasionar cap lesió.

Aquest tipus d’armes està molt estès a altres països europeus i en l’àmbit més proper en disposen també els Mossos d’Esquadra, la guàrdia municipal d’Òdena, de Collbató o dels Hostalets de Pierola.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Una de les pistoles elèctriques de la Policia de Piera