Portada > Actualitat > Notícies > Procés participatiu per definir el futur Espai Jove

Procés participatiu per definir el futur Espai Jove

30/06/2017

Els pierencs i pierenques volen que sigui un espai de trobada en el qual els joves puguin realitzar activitats d’oci i trobar recursos i assessorament sobre temes del seu interès

Els joves pierencs s’han implicat, en els darrers mesos, en la definició dels usos i la distribució de l’espai que ha de tenir el nou equipament juvenil de la vila. Des del desembre de l’any passat fins al mes d’abril, l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, va impulsar un procés participatiu en què 167 joves han respost entrevistes, qüestionaris o dinàmiques de grup. Ara, s’ha elaborat un informe amb les conclusions d’aquestes opinions, on es reflecteixen els tres usos prioritaris que els joves volen per a l’espai jove: un espai de trobada, un espai de bar i un punt d’informació juvenil.

Amb la intenció de resoldre una de les principals mancances que tenen actualment els joves de la vila, el nou espai ha de ser un lloc de trobada lliure, polivalent, per a poder-hi desenvolupar diferents activitats. Els nois i noies també consideren important l’existència d’un bar amb una barra o una zona amb màquines de vending, així com d’un punt d’informació juvenil amb la presència d’un/a tècnic/a de joventut o dinamitzador/a que ofereixi assessorament i recursos per als joves sobre els estudis, la recerca de feina, l’habitatge o altres temes que els impliquin.

De les diverses respostes es desprèn també que els joves aposten per la cogestió de l’espai jove amb les entitats juvenils del municipi. Així mateix, consideren que l’horari d’obertura ha de ser de dilluns a diumenge i demanen no compartir aquest equipament amb altres col·lectius. La proposta de nom que ha obtingut més suports és «Piera Jove», tot i que els joves el revalidaran per votació popular quan s’inauguri l’equipament.

Aquí podràs consultar l'informe final per a la definició participada del Nou Espai Jove de Piera

Arxivat a: Joventut
Procés participatiu Espai Jove
Procés participatiu Espai Jove
Procés participatiu Espai Jove