Portada > Actualitat > Notícies > Piera s’adhereix al projecte de Vies Blaves

Piera s’adhereix al projecte de Vies Blaves

14/07/2017

L’objectiu és fer transitable la llera del riu Llobregat i els seus afluents amb l’arranjament de 300 kms de camins per passejar-hi a peu, a cavall o en bicicleta

El passat dimarts 11 de juliol es va presentar el projecte de Vies Blaves que pretén fer transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener. Es tracta d’una iniciativa de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i que preveu arranjar més de 300 quilòmetres de vies per les quals es podrà anar d’excursió a peu, en bicicleta o a cavall.

A l’acte de presentació hi van assistir, entre d’altres, l’alcalde de Piera, Josep Llopart, així com alcaldes i regidors d’altres municipis de la comarca de l’Anoia.

La Via Blava Llobregat  recorrerà 186 quilòmetres al llarg de les comarques barcelonines i passarà per llocs emblemàtics com Sant Benet de Bages o Montserrat en un recorregut que aplega una quinzena de colònies tèxtils. Al llarg del riu es faran actuacions per millorar el recorregut de la vora del curs fluvial, recuperar camins històrics i elements patrimonials i paisatgístics, i convertirà en accessibles espais naturals fins ara desconeguts o descuidats perquè la ciutadania en pugui gaudir.

La Via Blava Cardener seguirà 50 quilòmetres de recorregut dins la demarcació de Barcelona, per la comarca del Bages, i la Via Blava Anoia seguirà els 70 quilòmetres de riu per les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

El pressupost d’aquest projecte, que es preveu que estigui enllestit l’any 2019, és de 25 milions d’euros que assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Medi ambient
Vies Blaves
Vies Blaves