Portada > Actualitat > Notícies > Com fer efectiva la nul·litat de la clàusula sòl

Com fer efectiva la nul·litat de la clàusula sòl

18/09/2017

Durant la xerrada del passat dimecres es va informar la ciutadania sobre la necessitat d’obrir una negociació amb el banc per a reclamar els diners cobrats de forma indeguda

El passat dimecres 13 de setembre, l’Ajuntament va organitzar una xerrada informativa amb la intenció de donar suport als pierencs i pierenques afectats per les clàusules sòl. La conferència pretenia explicar als assistents quin procediment cal seguir per reclamar els diners cobrats de més degut a aquests topalls que les entitats financeres van incorporar als préstecs hipotecaris i que impedien que els consumidors es poguessin beneficiar de les eventuals baixades de l’euríbor.

La xerrada va anar a càrrec dels lletrats Joan Ferrer i Rafael Rodríguez i va comptar amb la presència de l’alcalde de Piera, Josep Llopart. Els advocats van informar que les resolucions del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han obert la porta a que els afectats puguin reclamar el reintegrament d’aquests diners de manera retroactiva i que existeix una norma aprovada pel Consell de Ministres que regula el procediment que cal seguir per sol·licitar aquesta devolució.

El Reial Decret obliga als bancs a negociar amb els seus clients el reintegrament d’aquests diners cobrats de forma indeguda i els insta a aprovar un sistema de reclamació previ amb la finalitat que en un termini màxim de 3 mesos estimin o desestimin la petició. Donat que pot arribar a ser una negociació complexa, des de l’Ajuntament es Piera es recomana la intervenció d’un advocat o professional especialista que eviti la subscripció d’acords que puguin perjudicar als consumidors.

En cas que la reclamació extrajudicial no funcioni, s’obriria la porta a la possibilitat d’iniciar una reclamació judicial del deute.

Un cop finalitzada la conferència, els assistents van poder fer les seves consultes i, fins i tot, van oferir les seves dades als lletrats per tal d’analitzar si la seva hipoteca estava afectada o no per aquesta clàusula considerada abusiva.

Arxivat a: Consum
Xerrada clàusula sòl
Xerrada clàusula sòl