Portada > Actualitat > Notícies > L’Oficina d’Informació Juvenil ha atès 16 joves pierencs

L’Oficina d’Informació Juvenil ha atès 16 joves pierencs

30/10/2017

El fet d’oferir aquest servei després de les vacances d’estiu ha fet augmentar el nombre de consultes i aquestes es considera que han estat més profitoses

Durant els mesos de setembre i octubre es va desplaçar a Piera una Oficina Mòbil d’Informació Juvenil. Es tractava d’una autocaravana on una tècnica de joventut va oferir als pierencs i pierenques de 16 a 35 anys informació i assessorament sobre diverses temàtiques del seu interès. La visita sorgia d’un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i el Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia. 

Al llarg de les diverses jornades, es va atendre un total de 16 joves pierencs, dels quals es fa el seguiment quan es considera necessari per part de la persona de referència que els acompanya en els seus dubtes i necessitats.

La prova pilot d’oferir aquest servei després dels mesos d’estiu s’ha valorat de forma positiva atès que ha augmentat el nombre de consultes de la ciutadania. Així mateix, aquestes es consideren més profitoses perquè s’han donat solucions factibles i, a més, s’ha pogut fer un seguiment sense la interrupció que abans provocava el període de vacances. 

El servei oferia orientació acadèmica sobre sortides formatives i els centres on s’imparteixen, així com informació sobre les beques per a estudiants i la seva tramitació, i també donava a conèixer la possibilitat d’inscriure’s en el programa de Garantia Juvenil. A l’oficina mòbil també es podien consultar les oportunitats que es tenen per a marxar a estudiar o treballar a l’estranger, i tramitar carnets juvenils internacionals que permeten gaudir de descomptes en allotjaments, museus, transport o establiments comercials. Apropant-se a aquest punt d’informació, els joves també podien conèixer diverses propostes de lleure, oci i esport que s’ofereixen a la comarca. 

Al nucli urbà es va decidir canviar la ubicació de l’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil pocs dies abans d’oferir aquest servei. Es va considerar que el Gall Mullat era un espai més adient per atendre als joves que no pas els voltants de l’Institut Guinovarda. De cada a properes edicions, s’està estudiant la possibilitat de variar l’horari d’atenció al públic.

Arxivat a: Joventut
Oficina Mòbil d'Informació Juvenil
Oficina Mòbil d'Informació Juvenil
Oficina Mòbil d'Informació Juvenil
Oficina Mòbil d'Informació Juvenil
Oficina Mòbil d'Informació Juvenil