Portada > Actualitat > Notícies > Els tràmits amb l’ORGT, ara a través d’internet

Els tràmits amb l’ORGT, ara a través d’internet

09/11/2017

Des del passat mes d’octubre, l’ens de la Diputació de Barcelona permet presentar telemàticament recursos i al·legacions i ofereix la possibilitat de demanar cita prèvia

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha implantat una sèrie de millores per tal de facilitar els tràmits a la ciutadania. Entre aquests destaca la possibilitat de realitzar diferents gestions sense que sigui necessari desplaçar-se a l’oficina corresponent.

Així, des del passat mes d’octubre, a través d’Internet podem dur a terme des de la nostra llar l’obtenció de documents per realitzar pagaments de l’Impost sobre Bens Immobles, impostos sobre vehicles i sancions de trànsit; la presentació de sol·licituds de fraccionament i ajornament, de devolució d’ingressos, de beneficis fiscals i qualsevol altre escrit; la presentació de recursos i al·legacions; i la sol·licitud per rebre electrònicament les notificacions.

Aquestes millores han estat possibles gràcies a la incorporació de noves eines de l’Administració Oberta de Catalunya (com el certificat digital o l’IdCat Mòbil) que garanteixen el nivell de seguretat necessari per a cada tipologia de tràmit que es realitza.

A més cal afegir que des de fa un temps les notificacions a persones jurídiques de l’Organisme de Gestió Tributària es realitzen electrònicament i que les persones físiques també poden demanar rebre-les d’aquesta manera. Així mateix, ara també es pot demanar cita prèvia a través del web de l’organisme. Aquest sistema d’atenció al públic que ara s’ofereix només com a una possibilitat s’implantarà obligatòriament a principis de l’any vinent. 

Arxivat a: Interès ciutadà
Ordinador