Portada > Actualitat > Notícies > El CAP de Piera treballa en prevenció quaternària

El CAP de Piera treballa en prevenció quaternària

23/11/2017

Durant tot l’any es desenvolupen accions destinades a evitar, reduir o pal·liar el dany que provoca en alguns pacients la intervenció mèdica

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Piera treballa en el desenvolupament d’activitats encaminades a la prevenció quaternària, és a dir, a intentar evitar, reduir o pal·liar aquells danys produïts per la intervenció mèdica. Els professionals del dispensari han participat en sessions clíniques i activitats formatives a distància i han desenvolupat plans de millora per posar en pràctica els coneixements adquirits. Així mateix, se n’ha fet difusió entre els usuaris amb la intenció d’animar-los a treballar de forma conjunta amb el personal sanitari.

Des del CAP de Piera es recorda que la intervenció mèdica està destinada a buscar un benefici en el pacient però que accions com les proves diagnòstiques, activitats preventives, medicaments prescrits o tècniques rehabilitadores també poden comportar alguns riscos. És per aquest motiu que el centre es planteja aplicar aquest sistema de treball en la pràctica diària i aposta per la prevenció. 

Quan un pacient s’adreci al metge, pediatra, odontòleg, infermera o llevadora, se’ls oferirà la mateixa atenció de sempre. Es demanaran aquelles proves analítiques que aportin informació i ajudin a fer un diagnòstic, però s’evitaran aquelles que es considerin un risc innecessari. Així mateix, es prescriuran els medicaments que es considerin eficients però s’evitaran aquells que puguin ocasionar més efectes secundaris o que siguin menys segurs a llarg termini.

Arxivat a: Salut
CAP Piera