Portada > Actualitat > Notícies > Nova edició de la Fira i Festes del Sant Crist

Nova edició de la Fira i Festes del Sant Crist

16/04/2018

El pròxim dissabte 21 i diumenge 22 d’abril, la vila acollirà el tradicional mercat medieval i el següent cap de setmana, la popular celebració del Sant Crist

Un any més, Piera s’omplirà de tradició i cultura. El pròxim dissabte 21 i diumenge 22 d’abril, la vila organitzarà la 29a edició de la Fira del Sant Crist. Amb una clara aposta per potenciar el comerç de proximitat, el mercat medieval contindrà paradetes d’artesania, tallers i una zona de jocs infantils. La fira, que és ja un referent a la vila i a la comarca, també inclourà iniciatives de fora del municipi que hi aporten un valor afegit a la festivitat.

El recorregut firal començarà al carrer Piereta i s’allargarà fins a la plaça del Peix. La part dedicada al mercat medieval s’emplaçarà al tram entre la plaça de la Creu i la plaça del Peix, connectant així la fira amb el nucli històric de la vila. El dissabte 21 d’abril, a les 11 hores, es farà la inauguració oficial de la fira del Sant Crist amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, l’Excma. Sra. Mercè Conesa Pagès, i amb la col•laboració del Pubillatge de Piera, la colla Falcons de Piera i l’acompanyament musical de la Marching Band. A les 14 hores, es durà a terme l’actuació final dels Falcons de Piera davant de l’Ajuntament.

També, el dissabte 21 d’abril, hi haurà tallers de maquillatge infantil, animació i màgia a càrrec de Tato’s Show, classes de bachata, una actuació de Bollywood, espectacles musicals i una gimcana nocturna. Pel que fa al diumenge 22 d’abril, es farà l’XI Piera Motor Festival, el lliurament dels premis TREC, un dinar i un quinto popular amb els Diables de Piera, diferents actuacions de danses del món i una demostració de taitxí.

Just una setmana després, arribaran a la vila les Festes del Sant Crist. Del dissabte 28 d’abril al dimarts 1 de maig, el poble viurà unes jornades de celebració plenes de cultura, ball i música. El dissabte 28 d’abril, diada del Sant Crist, a les 11 hores, es celebrarà la missa solemne amb la renovació del vot del poble. A la tarda, hi haurà activitats infantils, sardanes, música i ball. A les 22 hores, el popular correfoc recorrerà els principals carrers de la vila fins a la plaça de la Sardana. A la mitjanit, els pierencs i les pierenques podran gaudir de la música d’Hotel Cochambre, guanyadors dels premis Arc a la millor banda de versions de Catalunya.

El diumenge 29 d’abril, hi haurà la I Cursa BTT Infantil a Piera i, alhora, es celebrarà la XXIII Trobada Gegantera a la vila, amb la participació dels Geganters de Sant Boi, els Geganters de Masquefa, el Grup de Tabals Desterrats i els Eixerits Geganters de la Vila de Piera. Finalment, l’últim acte de la Fira i Festes del Sant Crist 2018 serà com és tradició l’Aplec de Mas Bonans, que enguany arribarà a la seva 42a edició. El dimarts 1 de maig, a les 9 hores, es farà la sortida a peu des de la font del Prat fins al Mas. A les 10 hores, hi haurà la missa solemne a l’ermita i seguidament una ballada de sardanes. A més, al migdia, els veïns i les veïnes podran gaudir d’una gran paella popular.

De la mateixa manera, durant aquestes dues setmanes, la vila serà la seu d’una gran varietat d’exposicions, així com de diferents competicions esportives per a totes les edats. Per a més informació, consulta el programa complet al document adjunt.

Arxivat a: Empresa i ocupació
Fira del Sant Crist

Arxius adjunts