Portada > Actualitat > Notícies > Divendres 18 se celebra una nova edició de la Marató de la Sang

Divendres 18 se celebra una nova edició de la Marató de la Sang

14/01/2019

Es convida els pierencs i pierenques a convertir-se en #sangfluencers i animar amics i familiars a participar en la campanya de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits posa en marxa una campanya que vol animar tothom a convertir-se en #sangfluencers o #bloodfluencers i fomentar així la donació de sang en el seu entorn o a través de les xarxes socials. L’objectiu és augmentar la participació de la ciutadania en la Marató de la Sang que se celebrarà el proper divendres 18 de gener al Casal per a Joves i Grans (plaça Mar i Cel) de 10 a 21 hores. La iniciativa compta amb la implicació de diverses entitats, comerços i centres educatius del municipi.

Es recorda els pierencs i pierenques que pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut. Només cal tenir més de 18 anys, pesar un mínim de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no és necessari estar en dejú. Les dones poden donar sang fins a tres vegades l’any i, en el cas dels homes, fins a quatre.

Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i una acció de compromís social. La intenció és que es vegi com un hàbit i no com una activitat solidària puntual. A més, es tracta d’una acció a la qual només cal destinar uns 20 minuts del nostre temps.

Una de cada deu persones que entra a un hospital necessita una transfusió. A més, la sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties. De cada donació se’n beneficien, com a mínim, tres persones.

Per a més informació podeu consultar el web www.maratodonants.cat.

Arxivat a: Salut
Marató de la Sang 2017