Portada > Actualitat > Notícies > Gaudint d’unes revetlles amb precaució

Gaudint d’unes revetlles amb precaució

21/06/2019

L’Ajuntament ofereix un seguit de recomanacions a la ciutadania per garantir la seguretat i evitar accidents amb els petards i les fogueres

Amb l’arribada de l’estiu i la proximitat de la nit de Sant Joan, l’Ajuntament de Piera s’adhereix un any més a la campanya “Revetlles amb precaució”, que impulsa la Generalitat de Catalunya. La intenció és minimitzar els riscos que comporta l’ús del material pirotècnic i l’encesa de fogueres, tant per a les persones com per al medi natural. 

Des de Protecció Civil també es fan algunes recomanacions com la importància d’ adquirir-los en establiments autoritzats i llegir primer les instruccions de cada article. A l’hora d’encendre’ls, cal tenir en compte que no els hem de subjectar amb les mans ni posar-los a prop de la cara o el cos. Tampoc hem de manipular-los per incrementar-ne la potència ni ficar-los dins altres objectes ja que en esclatar podrien deixar anar una metralla que podria provocar ferides.

Cal recordar que no s’han de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en llocs on hi hagi aglomeracions de gent. Finalment, és important seguir les recomanacions establertes sobre l’edat en què infants i joves poden comprar els petards o començar a manipular-los.

Pel que fa a les fogueres, només es poden encendre en llocs autoritzats per l’Ajuntament atès que està prohibit fer foc en tots els terrenys forestals i en un radi de 500 metres al voltant. És necessari deixar una distància mínima de 15 metres respecte els vehicles o edificacions i deixar un pas per als vehicles d’emergència. Es recomana netejar prèviament el solar i tenir uns 10 cm de gruix de sorra sota el foc per no fer malbé el paviment. Pel que fa al material, cal cremar coses que deixin brasa i no puguin voleiar amb el vent. Tampoc es poden utilitzar bidons, llaunes o esprais, que poden explotar ni materials com pneumàtics o plàstics pels seus efectes contaminants. Finalment, és important assegurar-se que la foguera queda ben apagada.

Arxivat a: Protecció civil
Revetlles amb precaució

Arxius adjunts