Portada > Actualitat > Notícies > Piera per la salut mental

Piera per la salut mental

08/10/2019

Comença una campanya de sensibilització que vol contribuir a la prevenció d’aquest tipus de malalties i a la integració social de les persones que les pateixen

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebra cada any el 10 d’octubre, les regidories de Sanitat i Cultura de l’Ajuntament de Piera, a través de la biblioteca i el Centre d’Atenció Primària, i de forma conjunta amb l’entitat Dispiera, se sumen a aquesta celebració amb la voluntat de sensibilitzar la població vers les malalties de salut mental.

Integrar les persones que pateixen aquestes malalties, afrontar l’estigma social que arrosseguen i prevenir són els eixos principals sobre els que es desenvoluparà la campanya a Piera. És per això que la campanya treballarà sobre quatre eslògans per prendre’n consciència: “Fes costat! En qualsevol moment pots ser tu”; “La diferència pot sumar”; “Tots som tu” i “No està sol, és cosa de tots”. Aquests són motius per entendre que les malalties de salut mental poden afectar en qualsevol moment a tota persona independentment de l'edat i el sexe. Amb la voluntat que la iniciativa es repeteixi cada any, s’ha dissenyat una imatge al·legòrica i representativa de la campanya que la identifica.

Per a aquest mes d’octubre s’han previst un seguit d’iniciatives i activitats que es desenvoluparan en diferents espais i durant tot el mes. Al CAP, la biblioteca i l’Ajuntament s’hi ubicaran uns espais de sensibilització que la biblioteca acompanyarà amb una mostra de documents sobre la temàtica.

Paral·lelament, la biblioteca dedicarà les lectures dels clubs de cinema i novel·la a títols i trames vinculats a les malalties mentals. El divendres 11, a les 18 hores, els membres del club de cinema comentaran i visionaran la pel·lícula El silencio de los corderos. Al seu torn, el dimarts 15 a les 18.30 hores els membres del club de novel·la comentaran La mujer en la ventana d’A.J. Finn.

Amb la data per confirmar i també a la biblioteca es preveu una xerrada amb els membres de SPOTT-Anoia, Programa d’Intervenció en addicions a les pantalles per adolescents, joves i les seves famílies, ubicat a Piera i que presta servei des de primers d’any a la nostra vila per a tota la comarca. Per acabar els actes previstos, el divendres 11 d’octubre, a les 18 hores, al Casal per a Joves i Grans s’ha convocat un taller de memòria adreçat a la gent gran a càrrec d’Astrid Llorens. La participació en tots els actes és lliure i gratuïta.

Arxivat a: Salut
Dia Mundial de la Salut Mental

Arxius adjunts